Schilderen begint met een zorgvuldige voorbereiding

Werkwijze

Geen project is te groot

Zorgvuldige voorbereiding

Standaard 1 jaar garantie

40 jaar ervaring

Onze werkwijze

De Bell Schilderwerken inspecteert het houtwerk, de houtverbindingen, glaskitten en de muren. Dat doen we niet alleen op het oog, maar ook door een vochtmeter te gebruiken. Zijn de kozijnen nog goed, zoals het hang- en sluitwerk? Hoe is het met de dorpels? We weten precies waar de zwakke plekken zitten.

Werkwijze

Stap 1
Inspecteert het houtwerk, de houtverbindingen, glaskitten en de muren. Dat doen we niet alleen op het oog, maar ook door een vochtmeter te gebruiken. Zijn de kozijnen nog goed, zoals het hang- en sluitwerk? Hoe is het met de dorpels? We weten precies waar de zwakke plekken zitten.

Stap 2
Alle oneffenheden wegwerken, schuren wij het hout met een fijne korrel schuurpapier om een echt mooie afwerking te krijgen. En we zuigen het stof af, om zo min mogelijk stof te produceren.
Stap 3
Daarna zetten we het in de grondverf of andere hechtingsmateriaal laag, om de verf goed te laten hechten. Ook in dit proces brengen we hybride kitranden aan.
Stap 4
Daarna wordt het afgelakt met verf van uitstekende kwaliteit, zoals Sikkens en Sigma. Of met latex geverfd. Door de goede merken verf die we gebruiken, blijft uw schilderwerk lang mooi en zijn uw deuren en kozijnen optimaal beschermd. Ook scheelt het in uw portemonnee lees hier verder.

Reparatie

Houtrot

Vinden we gaten, haarscheuren en kieren in het hout, dan kan er vocht in komen. Daardoor gaat het hout rotten. Op die plekken frezen we het hout uit om de verrotte delen te verwijderen. Daarna plaatsen we er een nieuw stuk hout in. Ook plaatsen we neuslatten om het vocht beter af te voeren, lees hier meer over [link], en we gebruiken RVS bevestigingsmaterialen, zoals spijkers en schroeven.

Schimmels

Schilderwerk in Breda,  BavelEtten-LeurOosterhoutPrinsenbeekRijenTerheijdenTeteringen of Ulvenhout  in een vochtige ruimte zoals de badkamer vergt net wat meer aandacht dan een doorsnee schilderklus. Wij hanteren een drie stappenplan dat van belang is bij het schilderen van dergelijke ruimten, in zowel nieuwbouwsituaties als tijdens het renoveren van een verouderde badkamer.

Stap 1: Schoonmaken
Voordat we gaan verven, dient de ondergrond waar de schimmel op zit goed schoongemaakt te worden. Ook al is er geen zichtbare schimmel aanwezig, dan nog kunnen er sporen aanwezig zijn. Daarom maken wij de geverfde ondergrond altijd goed schoon, en laten wij dit vervolgens drogen. Wij attenderen de klant ook op het belang van goede ventilatie, om schimmelvorming tegen te gaan.

 Stap 2: Gebruik een primer

In de badkamer moet muurverf bestand zijn tegen de vochtige omstandigheden. Problemen als schimmelvorming of loslatende verf willen we voorkomen. Het gebruik van een (waterbestendige) primer is dan aan te raden. Dit zorgt voor een extra hechtende ondergrond waarop de verf wordt aangebracht.

 
Stap 3: Schimmelwerende muurverf

De muurverf dient uiteraard vocht bestendig en schimmelwerend te zijn. We gebruiken hiervoor speciale schimmelwerende latex die er en ook voor een langere periode goed blijft uitzien. Wel zo prettig, want u wilt graag genieten van uw nieuwe ruimte zonder hier regelmatig onderhoudskosten aan te hebben.